nieuws

Eis: drie jaar cel voor eerste verdachte van groepsverkrachting in Zwolle

Tegen een man uit Zwolle is drie jaar cel geëist voor deelname aan een groepsverkrachting, vorig jaar in de wijk Pierik. De overige zes verdachten staan vanmiddag en morgen terecht.
De zeven mannen zouden vorig jaar een meisje van 15 jaar hebben verkracht in een woning. Volgens Het Openbaar Ministerie is het meisje door enkele jongens meegenomen naar de woning, is haar telefoon afgepakt en is ze verkracht. De jongens hebben anderen via Whatsapp opgeroepen naar het huis te komen en mee te doen.

Meisje deed mee omdat ze bang was

Het verstandelijk beperkte meisje kon moeilijk nee zeggen en had in de periode daarvoor seks gehad met verschillende jongens uit de groep. Ze zou enkele weken voor de groepsverkrachting hebben gezegd wel iets te voelen voor groepsseks.
Het meisje heeft in verklaringen gezegd dat ze 'nee' heeft gezegd, maar toch heeft meegedaan omdat ze bang was; er waren acht jongens en zij was er alleen.

Afreageren op het meubilair in de hal

Bij de rechtszaak is veel politie aanwezig. De familie van de eerste verdachte reageerde geëmotioneerd op het uitspreken van de strafeis.
Eén van hen liep woedend de zaal uit reageerde zich af op het meubilair in de hal. De familieleden zaten in de zaal, maar zijn nu, met uitzondering van de moeder, verwezen naar de publieke tribune waar ze de zaak achter glas kunnen bijwonen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.