nieuws

twentetegenpesten.nl

Karin de Wals, de tante van de overleden Tim Ribberink uit Tilligte is een website twentetegenpesten.nl en stichting tegen pesten gestart. In november 2012 pleegde Tim op 20-jarige leeftijd zelfmoord omdat hij veel gepest werd. 'Tim mijn neef heeft zelfmoord gepleegd. Hij werd stelselmatig bespot, getreiterd, gepest en buitengesloten. Hij heeft dit nooit besproken met zijn familie en daardoor hebben wij hem niet kunnen helpen. Zelf­moord door pesten mag nooit weer gebeuren', schrijft Karin de Wals op haar website.
Met haar vriendin Erna de Witte, jeugdagent in de Enschedese wijk Wesselerbrink, gaat Karin basis­scholen in heel Twente bezoeken. 'We vertellen daarbij het verdrietige verhaal van Tim. Ik denk dat zo’n persoonlijk verhaal indruk maakt en leerlingen aan het denken zal zetten', aldus Karin.
'Mijn zus Hetty en zwager Gerrit, de ouders van Tim, hebben veel reacties gekregen na het overlijden van hun zoon. Veel reacties van ouderen die vroeger op school zijn gepest en daar nog steeds last van heb­ben. Ze geven daarbij aan dat ze niet degene zijn geworden die ze hadden willen zijn. Deze mensen hebben in hun jeugd een litteken opgelopen. Ze zijn daardoor on­zeker geworden. Ook Tim heeft nooit laten weten hoe erg het pesten voor hem is geweest. Met hun stichting willen Karin de Wals & Erna de Witte daar alles aan doen.
Niet alleen met woorden wil de stichting pesten bespreekbaar ma­ken. Er is ook een stoeptegel, waarin de naam van Tim subtiel is verwerkt, ontworpen voor de basisscholen in Twente. Met de stelregel ‘time out, tegen pesten’ oftewel kappen met pesten, wordt de jeugd straks dagelijks op het schoolplein met de tegel en dus de boodschap ge­confronteerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.