nieuws

Nog geen concrete plannen voor evenementenpark vliegveld Twente

De Utrechtse ondernemer Jan van Eck weet nog niet precies wat hij gaat doen met de vijftig hectare grond die hij op vliegveld Twente koopt.
Dat zegt Van Eck in een interview met RTV Oost. Eind vorige week werd bekend dat hij een grote lap grond wil kopen met daarop acht F-16 shelters, een verkeerstoren, vliegtuighangar en brandweerkazernes. Het plan is om er een technisch evenementenpark te realiseren maar Van Eck weet nog niet precies hoe dat er uit moet komen te zien.

Van mengvoederfabriek naar vliegveld

De ondernemer wil de 50 hectare grond stap voor stap gaan ontwikkelen. "Eerst kopen en dan kijken we wat we ermee kunnen doen." Het is niet voor het eerst dat Van Eck met zijn familiebedrijf een grote investering doet zonder precies te weten hoe hij zijn geld terug moet verdienen. In 1996 kocht hij zonder duidelijk plan een oude vervallen mengvoederfabriek in Utrecht.
Die fabriek is inmiddels uitgegroeid tot een evenementenlocatie waar 130 mensen werken. Jan van Eck denkt dat het wel goed komt met zijn evenementenpark in Enschede. "Dat is een ondernemersgevoel. Ik denk dat dit een heel uniek plekje wordt." "We gaan er al onze energie in steken om er een succes van te maken."
Bekijk de reportage in HD op Youtube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.