nieuws

Zwartboek over mobiel bereik in grensregio moet mensenlevens redden

Door de huidige, slechte mobiele bereikbaarheid in de grensregio komen mensenlevens in gevaar. Dat zei burgemeester Cazemier van Dinkelland vanmorgen. Hij nam een zwartboek in ontvangst van zangeres Marga Bult.
Bult verzamelde klachten van mensen over mobiel telefoonverkeer in het grensgebied. Het gaat om honderden klachten van mensen langs de grens met Duitsland en België, er is zelfs een klacht uit Zeeland.

Veiligheidsregio Twente wil naar 100% dekking

Cazemier en Bult constateren beiden dat in het grensgebied het noodnummer 112 niet overal bereikbaar is, vrijwilligers voor de AED niet bereikbaar zijn en het bedrijfsleven inkomsten misloopt. Bult heeft zich opgeworpen voor een betere bereikbaarheid nadat er vorige maand brand uitbrak in de paardenhouderij van haar moeder en broer in Lattrop. Degene die de brand ontdekte, kreeg de brandweer niet te pakken.
De wet schrijft telecombedrijven voor dat er een dekking van minimaal 95% is, de veiligheidsregio Twente wil naar 100% en heeft daar de minister over aangeschreven. Telecombedrijven menen dat een volledige dekking een illusie is, omdat het een te hoge investering is om extra masten neer te zetten in dunbevolkte gebieden.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.