nieuws

Dik Wessels benoemd tot ereburger van Rijssen-Holten

Dik Wessels ereburger van Rijssen-Holten
Dik Wessels ereburger van Rijssen-Holten
Ondernemer en investeerder Dik Wessels is woensdag benoemd tot ereburger van de gemeente Rijssen-Holten. Burgemeester Arco Hofland overhandigde hem in het gemeentehuis in Rijssen de gouden speld en erepenning, die bij het ereburgerschap horen.
De gemeenteraad van Rijssen-Holten kent het ereburgerschap aan Dik Wessels toe om 'uitdrukking te geven aan gevoelens van erkentelijkheid en grote waardering voor hetgeen de heer Wessels betekent en heeft betekend voor de gemeenschap van Rijssen-Holten'.

'Ereburgerschap is dik verdiend'

In de toenmalige gemeente Holten is nooit eerder iemand benoemd tot ereburger. In de voormalige gemeente Rijssen wel, maar de laatste keer dat dat gebeurde was in 1986. Daarom vindt Burgemeester Arco Hofland het mooi dat na 27 jaar een inwoner weer ereburger wordt. "Misschien duurde het wat lang, maar deze toekenning aan de heer Wessels is volgens mij dik verdiend", aldus burgemeester Hofland.
"Hij heeft veel bereikt en dit ereburgerschap geeft glans aan alle ondernemers in onze gemeente. Dik Wessels is een topondernemer, met een zakelijke insteek, maar ook iemand die ik heb leren kennen als betrokken bij Twente en bij Rijssen-Holten. Iemand die ook achter de schermen meedenkt en sociale initiatieven ondersteunt."

Positieve bijdrage aan Rijssen-Holten

Bouwondernemer Wessels kwam in de jaren zestig in het familiebedrijf, dat in de loop der jaren is uitgegroeid tot een succesvol concern in de bouwwereld, zowel regionaal als internationaal. Volgens de gemeente Rijssen-Holten heeft Wessels met zijn succesvol ondernemerschap een directe en indirecte bijdrage geleverd aan positieve ontwikkelingen in de bouwbranche. Ook stelt de gemeente dat de werkgelegenheid in Rijssen-Holten, Twente, en daarbuiten een enorme impuls heeft gekregen dankzij de ondernemersgeest van Wessels. 
In 1999 werd Dik Wessels al benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.