Ontwerp moskee Enschede goed ontvangen, oproep tot gebed blijft discussiepunt

Het ontwerp voor een nieuw te bouwen moskee in Enschede-Zuid is vanavond goed ontvangen door omwonenden. De meeste belangstellenden vinden het ontwerp mooi. Wel blijft er veel weerstand tegen de oproep tot gebed, ook al heeft het moskee-bestuur aangegeven omwonenden tegemoet te willen komen door maar één keer per dag op te roepen tot gebed in plaats van vijf keer.

Op het oude DCW-terrein aan de Wethouder Beversstraat komt een Turks Cultureel Centrum met daarin een moskee. De plannen zijn anderhalf jaar geleden gepresenteerd en na de eerste ophef lijkt het er nu op dat de wijkbewoners het gebouw geen probleem vinden. Zo'n dertig mensen bezochten vanavond een inloopavond om zich te laten informeren over de nieuwbouwplannen.

De oproep tot gebed blijft een discussiepunt. Woordvoerder Yavuz van de moskee zegt hij hoopt op wederzijds begrip. Er wordt niet vijf keer per dag opgeroepen, maar de wens om toch in de middag de gelovigen op te roepen voor het gebed is wel heel groot. Bewoners willen dat er helemaal niet wordt opgeroepen tot het gebed.

Het definitieve ontwerp voor de moskee wordt halverwege dit jaar verwacht. Wanneer de uiteindelijke bouw begint is nog niet bekend, dat verwachting is ergens in 2015.

Bekijk de video in HD op YouTube

Meer over dit onderwerp:
Enschede moskee Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren