nieuws

Honderden ouders en kinderen gedupeerd na conflict zwembad Dalfsen

Honderden ouders en hun kinderen worden gedupeerd door een conflict rond het zwembad in Dalfsen. Tot nader orde zijn de zwemlessen afgezegd.
Ouders hebben inmiddels een Facebook-pagina geopend om hun zorgen te uiten. Meerdere hebben al hun rechtsbijstandsverzekering ingeschakeld of aangifte gedaan bij de politie. De ouders stellen dat de huurders van het zwembad in gebreke zijn gebleven. De politie kan nog niet zeggen hoeveel aangiften er zijn gedaan.

Geld vooruit betaald

Zeker 700 kinderen uit de wijde regio Dalfsen/Zwolle hebben zwemles in het bad. Vaak hebben ouders het geld voor de zwemles vooruit betaald.
Bijvoorbeeld Andrea Helbers uit Zwolle is bang dat ze kan fluiten naar de 550 euro die ze al betaald heeft. Haar zoontje zou in één keer diploma a, b en c gaan halen in het bad in Dalfsen.

Onduidelijkheid over conflict

Sportstudio Contrast in Dalfsen in eigenaar van het zwembad. Zij verhuurden het bad in 2013 aan Michel Vaatstra. Hij startte de zwemlessen. Later heeft hij zijn bedrijf overgedragen. De directie van sportstudio Contrast meldt dat er een huurachterstand van meerdere maanden is.
Wie nu precies de huur moet betalen en waarom de lessen niet meer doorgaan, is niet bekend. De Dalfser nieuwssite Dalfsennet.nl weet te melden dat al het personeel thuis zit en al maanden geen loon heeft gehad. Wel is op eigen initiatief van een personeelslid vanmorgen het peuter- en kleuterzwemmen door gegaan.
Inmiddels heeft camping Starnbosch haar zwembad aangeboden zodat de lessen door kunnen gaan.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.