nieuws

Discotheek Takens in Balkbrug failliet verklaard

Uitgaanscentrum Takens in Balkbrug is failliet verklaard. De rechtbank heeft het faillissement dinsdag uitgesproken.
De discotheek was sinds afgelopen weekend al gesloten. De rechtbank Gelderland heeft een curator aangesteld die het faillissement gaat afwikkelen. Personeelsleden mogen niks zeggen.
Discotheekeigenaar Bert Veer heeft het faillissement zelf aangevraagd en dinsdagavond het personeel op de hoogte gebracht. De eigenaar van Takens zag het faillissement al een tijdje aankomen. "De terugloop is begonnen met de invoering van het rookverbod in 2008. Daarnaast speelde de crisis en de verhoging van de alcoholleeftijd van 16 naar 18 jaar een rol."

'Discotheek niet meer interessant'

Ook denkt Veer dat de bezoekersaantallen van de discotheek teruglopen door de de vele tent- en schuurfeesten in de omgeving. "De jeugd vind de discotheek zomers totaal niet meer interessant. Bijna elke week is er wel een groot feest in een schuur waar veel jeugd op af komt."
Naast het uitgaanscentrum had Takens ook een evenementencentrum, wat volgens de eigenaar wel goed liep. "Toch is het bijna onmogelijk om zo'n groot bedrijf overeind te houden in deze tijd." Bert Veer laat verder weten dat Takens voorlopig gesloten blijft.
De curator bevestigt dat Veer zelf geen doorstart zal maken. Volgens hem is Takens een familiebedrijf met vier personeelsleden in dienst. Daarnaast beschikte het bedrijf over veertig oproepkrachten. De curator inventariseert de komende dagen of er belangstellenden zijn die een doorstart willen maken.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.