nieuws

Gras gelegd, kunstwerk op Wilminkplein Enschede is klaar

Het kunstwerk op het Willem Wilminkplein in Enschede is klaar. De gemeente heeft er deze week het gras gelegd. Dat was de laatste handeling.
Het kunstwerk is twee keer zo duur geworden als aanvankelijk begroot; niet twee maar vier ton. Dat had te maken met de kosten voor aanleg en onderhoud van de omgeving van het kunstwerk.

'De Tuinkamer van Enschede'

Verantwoordelijk wethouder Van Hees zei in februari bij de start van de bouw van het kunstwerk: "We hebben ervoor gezorgd dat de kosten van het hele plein binnen budget blijven. Voor gewone mensen is het een heleboel geld, maar je legt een plein niet half aan."
Het plein met het kunstwerk wordt 'De Tuinkamer van Enschede' genoemd en moet een plek worden waar mensen graag zitten en lopen. Nu het kunstwerk klaar is, wordt gestart met de bestrating van de rest van het Willem Wilminkplein. Dat moet voor de zomer helemaal klaar zijn.

Willem Wilminkplein

Het Willem Wilminkplein is het plein tussen het Nationaal Muziekkwartier en het Stationsplein. Aan het plein is naast de schouwburg en poppodium Atak, ook een appartementencomplex met winkels op de begane grond gebouwd. Ook komt er het Intercity Hotel.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.