nieuws

Razendsnelle elektrische fiets getest in Enschede

Supersnelle elektrische fietsen worden vanaf vandaag getest bij Ten Tusscher in Enschede. De fietsen halen snelheden van 45 kilometer per uur en zijn inmiddels te zien op de weg in Overijssel.
De e-bikes zien er veel sportiever uit dan de elektrische fietsen die de laatste jaren op grote schaal zijn verkocht. De nieuwe fietsen houden het midden tussen een mountainbike en een racefiets. "En je merkt dat je vooral aan de krachtige remmen moet wennen", aldus een testfietser in Enschede. "De snelheid ligt hoger, maar de rem is ook veel feller waardoor je de neiging hebt over het stuur heen te vallen".

Brommerplaatje

De snelle e-bikes vallen tot 2017 onder het regime van de snorfietsen. Daarvoor is geen helm vereist en geldt de maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Maar volgens fietsenhandelaar Ten Tusscher in Enschede mag de fiets nu al 45 kilometer per uur. "Je moet de fiets dan wel aanmelden bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer en je hebt een brommerplaatje nodig", zegt hij. Vanaf 2017 valt de snelle e-bike onder het reglement voor bromfietsen. Een helm wordt dan verplicht.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.