nieuws

Dierenarts boos op gemeente Deventer over gewonde schapen

Dierenarts Herman Aa vindt dat de gemeente Deventer eerst advies had moeten inwinnen, voordat een kudde schapen werd losgelaten in een hondenlosloopgebied in het Zandweteringpark in Deventer.
Meerdere schapen werden door honden gebeten, opgejaagd en braken daarbij soms zelfs hun poten. De schapen werden door de gemeente ingezet om het gebied te begrazen. Na ruim een jaar werden de schaapskudde door de gemeente uit het gebied gehaald, volgens dierenarts Aa na klachten van omwonenden. Eén van de bewoners: "Het is schandalig wat de gemeente hier heeft gedaan.."
Vier schapen konden niet direct worden gevangen, de gemeente heeft die dieren laten staan. Twee van de vier werden door omwonenden alsnog gevangen, voor de laatste twee schapen werd de hulp van de dierenarts Aa ingeroepen. Inmiddels heeft de gemeente bordjes geplaatst langs de wei, waarmee aangegeven wordt dat er in het gebied géén honden meer mogen loslopen. Omdat de schapen inmiddels verwijderd zijn, voelt dat voor omwonenden als mosterd na de maaltijd.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.