nieuws

"Faillissement discotheek Takens klap voor Balkbrug"

Het faillissement van discotheek Takens is een enorme klap voor Balkbrug. Dat zegt voorzitter Henk Hof van Plaatselijk Belang Balkbrug. Vandaag werd bekend dat de discotheek failliet is verklaard.
Naast tbs-kliniek Veldzicht wordt Takens gezien als een icoon van Balkbrug. Dorpsbewoners groeiden op met tbs-patiënten en discotheekgangers. Voorzitter Hof denkt niet dat er, in tegenstelling tot Veldzicht, nog toekomst is voor de discotheek: "Het zal wel een combinatie van factoren zijn dat ze nu dicht moeten." Hof noemt de nieuwe alcoholwet voor 16- tot 18-jarigen, het indrinken thuis, de strenge overlastregels en de vele evenementen in de regio als voornaamste boosdoeners.

Sommigen laten er geen traan om

De voorzitter vindt het jammer voor de werkgelegenheid. Zeker in de weekenden waren er tientallen mensen aan het werk. Toch weet hij dat sommige inwoners geen traan zullen laten om de sluiting van de discotheek.
Hij ziet het toch anders. "Ik kwam er al van jongs af aan. Drie gulden entree en om één uur was het afgelopen. Nu beginnen ze pas rond middernacht", denkt Hof terug aan mooie tijden. "Toppop, grote bands, alles kwam hier vroeger. Dit faillissement is een enorme klap voor Balkbrug."

Reactie Miss Montreal

Zangeres Sanne Hans (Miss Montreal) groeide op in Dedemsvaart en kwam vaak in Takens. Ook zij vindt het faillissement triest.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.