nieuws

GA Eagles pakt belangrijke punten met winst op NAC Breda

Go Ahead Eagles heeft woensdagavond drie belangrijke punten gepakt in de eredivisie. In De Adelaarshorst werd NAC Breda door een late treffer met 2-1 verslagen.
De eerste kans in Deventer was voor Hooi, maar hij vond Andersen op zijn pad na een mooie actie. Aan de andere kant kopte Kolder net voorlangs. Even later was het toch raak. Antonia combineerde met Kolder en stifte fraai de 1-0 binnen na 26 minuten. Ruim tien minuten later werd het gelijk. Buijs schoot een vrije trap onder de muur door en bracht NAC daarmee naast de thuisploeg. Kort voor rust kreeg Falkenburg nog een goede kans, maar het bleef bij 1-1 in de eerste helft.
In de tweede helft gebeurde er minder in Deventer. Kolder probeerde het met een stift, maar Ten Rouwelaar kon zijn inzet vangen. Poepon stuitte even later op doelman Andersen. Ook Hooi probeerde het met een afstandsschot, maar opnieuw kon Andersen redden. De Deventer ploeg kwam zelf wel tot scoren. Overgoor schoot na een hoekschop op doel en zag Drost zijn bal aanraken en binnenwerken. NAC ging daarna op zoek naar de 2-2, maar vond die niet en dus pakte Go Ahead drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie uit de eredivisie.

Go Ahead Eagles - NAC Breda 2-1

1-0 Antonia (26)
1-1 Buijs (38)
2-1 Drost (84/eigen doelpunt)
Arbiter: Kamphuis
Geel: Swerts, Buijs, Amevor, Ten Rouwelaar
Go Ahead Eagles: Andersen, Amevor (Haps/86), Vriends, Van der Linden, Schenk, Overgoor, Falkenburg, Rijsdijk (Lambooij/88), Antonia, Kolder, Houtkoop (Godee/66).
NAC Breda: Ten Rouwelaar, De Roover, Drost (Hadouir/88), Buijs, Bodor, Swerts, Matic, Kwakman, Verbeek (Sarpong/46), Poepon (Perica/78), Hooi.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.