nieuws

Duurzaamheidspremie voor Overijsselse woningeigenaren wordt aangepast

Zonnepanelen op woning
Zonnepanelen op woning
De provincie Overijssel heeft besloten de 'burenpremie' voor energiebesparende maatregelen makkelijker te maken, zodat inwoners van Overijssel voortaan samen met slechts één van hun buren voordelig hun woning kunnen isoleren.
Naast een versimpeling van de premieregeling komt er ook een extra duurzaamheidspremie voor grote investeringen in een energiezuinig huis. De wijzigingen gaan in op 3 april.

Wat verandert er?

Eerder kwamen woningeigenaren alleen in aanmerking voor de burenpremie, wanneer er ten minste twee buren bereid werden gevonden om isolatiemaatregelen aan te brengen in hun woning. Nu kan dat dus ook met één buur.
De nieuwe energie-investeringspremie houdt in dat woningeigenaren 300 euro premie kunnen ontvangen, wanneer zij meer dan 5.000 euro investeren in isolatiemaatregelen of duurzame energieopwekking.

Al meer dan 8.000 eigenaren aan de slag

De provincie heeft de duurzaamheidspremie voor woningeigenaren aangepast, omdat de premie erg populair is bij mensen die hun huis energiezuiniger willen maken. Meer dan 8.000 woningeigenaren zijn al aan de slag.
Zo ook Alex Nijland uit Denekamp. Hij koos onder andere voor zonnepanelen en dakisolatie. "Het is helemaal niet veel gedoe om je woning aan te pakken. Je vraagt gewoon een bedrijf om je daarmee te helpen," legt de woningeigenaar uit Denekamp uit. "Vervolgens zie je je energiemeter letterlijk teruglopen."

Tegemoetkoming in de kosten

Woningeigenaren die ten minste 750 euro uitgeven aan energiebesparende maatregelen komen in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten via de duurzaamheidspremie van de provincie Overijssel.
Hun woning moet wel minimaal een jaar oud zijn. Ook moet de premie voor de start van de werkzaamheden gereserveerd worden via slimenergiethuis.nl

Wijzigingen per 1 juli 2014

Vanaf 1 juli treden er opnieuw een aantal wijzigingen in. Zo wordt het minimale investeringsbedrag voor een duurzaamheidspremie van 750 euro verhoogd naar 1.750 euro. Ook moeten woningeigenaren vanaf dan minimaal twee isolatiemaatregelen treffen om in aanmerking te kunnen komen voor een duurzaamheidspremie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.