Zoon Ger Visser start kort geding om paard London uit veiling te houden

De zoon van Ger Visser, de voormalige eigenaar van het Olympische toppaard London, is een kort geding gestart om het paard uit de veiling te halen van de boedel die hoort bij de Eurocommerce Stal.

Springruiter Gerco Schröder uit Tubbergen won met London zilver tijdens de Olympische Spelen van Londen in 2012. Het openingsbod van vier miljoen euro is te vinden in de zeer uitgebreide kavellijst die veilinghuis BVA-Auctions heeft vrijgegeven.

Vandaag uitspraak

Vanaf morgen komen naast London, de 34 paarden, twee vrachtwagens, diverse auto's, inventaris en de boerderij met paardenbak in Lochem onder de hamer. De zoon van Ger Visser hoopt met een kort geding de veiling van London tegen te houden. De rechter doet vandaag nog uitspraak.

De veiling van de Eurocommercestal werd ruim een week geleden door de curatoren en Rabobank aangekondigd. Beide partijen hopen met de opbrengst van de veiling de talloze schuldeisers van vastgoedbedrijf Eurocommerce voor een deel schadeloos te stellen.

Schuld van 700 miljoen euro

Eurocommerce had bij het faillissement een jaar geleden een schuld van circa 700 miljoen euro. Overigens is de veiling ook noodzakelijk omdat Stal Eurocommerce geen geld meer heeft. Ook willen de banken geen verdere ondernemingsrisico’s meer lopen.

Meer over dit onderwerp:
Eurocommerce veiling Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren