nieuws

PEC Zwolle zonder Mokotjo tegen FC Groningen

PEC Zwolle kan vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen geen beroep doen op Kamohelo Mokotjo. De middenvelder heeft een lichte enkelblessure.
Daarnaast ontbreken ook doelman Kevin Begois (voet) en Denis Mahmudov (hamstring). Diederik Boer, Ryan Thomas en Mateusz Klich zijn wel weer hersteld van de blessures, die ze afgelopen weekend tegen ADO Den Haag aan de kant hielden. Ook verdediger Maikel van der Werff, die in de hofstad een tik op zijn neus kreeg, kan spelen en heeft daarbij geen masker nodig, zoals aanvankelijk werd gevreesd.
Hoewel PEC Zwolle dankzij het bereiken van de bekerfinale al vrijwel zeker is van Europees voetbal, gaat het de laatste vier competitiewedstrijden zeker niet laten lopen. Jans: "We willen nog zo veel mogelijk punten halen, want we willen in het linkerrijtje eindigen. Tegen FC Groningen moet er dus gewonnen worden." FC Groningen staat op de achtste plaats met één punt voorsprong op PEC Zwolle, dat negende staat.
Het team van trainer Erwin van de Looi is bovendien de ploeg in vorm, weet Jans: "Groningen heeft in 2014 een moeizame periode gehad, waarin het één van de minst presterende ploegen in de eredivisie was. Maar in de laatste wedstrijden heeft Groningen goede overwinningen geboekt tegen Vitesse en PSV. Zeker in Eindhoven hebben ze een topprestatie geleverd, want Groningen had daar nog nooit gewonnen."
Het duel staat onder leiding van arbiter Pol van Boekel en is live te volgen op Radio Oost en via @rtvoostsport op Twitter.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.