nieuws

Olympisch paard London mag worden geveild

London, het paard waarmee Gerco Schröder twee keer zilver won op de Olympische Spelen, mag worden geveild. Dat oordeelde de rechter vandaag in Arnhem.
De zoon van Ger Visser, de voormalige eigenaar van het Olympische toppaard London, eiste in kort geding dat het paard London uit de veiling van de boedel van de Eurocommerce Stal werd gehaald. De rechter wees de eis dus af. De Rabobank veilt de paarden en de rest van de boedel. De bank zegt dat het oordeel van de rechter in de lijn van hun verwachting lag.
Vanaf morgen wordt de boedel online geveild. De biedingen op London beginnen bij vier miljoen euro. De veiling eindigt maandag 7 april om 12.00 uur. Naast London worden nog 33 paarden geveild. Ook komen twee vrachtwagen, de boerderij in Lochem en ander inventaris onder de hamer.

Onderzoek naar verdwenen paarden

Na een lange juridische strijd kreeg de Rabobank de boedel van de de Eurocommerce Stal in handen. Toen stonden er meer dan honderd paarden in de stallen, maar inmiddels zijn er zo'n zeventig verdwenen. De Rabobank heeft een onderzoek ingesteld naar de verdwijning.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.