nieuws

Politie maakt einde aan illegale prostitutie op vakantiepark Holten

Politie maakt einde aan illegale prostitutie in Holten
Politie maakt einde aan illegale prostitutie in Holten
Een vakantiepark in Holten blijkt gebruikt te zijn voor illegale prostitutie. Na tips van vakantiegangers trof de politie op het park twee illegale prostituees aan. Het gaat om een 26-jarige uit Heusden (Noord-Brabant) en een 20-jarige vrouw uit Polen.
Het was bezoekers van het vakantiepark opgevallen dat bij een aantal huisjes wel erg veel mannelijke bezoekers kwamen. Ze hebben dat gemeld bij de directie van het park, die vervolgens de politie inschakelde.
Het prostitutie- en mensenhandelteam van de politie heeft een onderzoek ingesteld en trof later in de huisjes de twee vrouwen aan. Zij boden hun seksuele diensten aan zonder dat ze in bezit waren van de benodigde prostitutievergunningen. Ze werkten afzonderlijk van elkaar en hadden niets met elkaar te maken.
Tegen de vrouwen is proces-verbaal opgemaakt. Ook komt er nog een nader onderzoek. Sinds de opheffing van het bordeelverbod is het verboden in Nederland om een prostitutiebedrijf te runnen zonder vergunningen. Deze regel is ingesteld om het toezicht op de prostitutie te verbeteren. Op die manier hoopt de politie mensenhandel tegen te gaan en te voorkomen dat minderjarigen in de prostitutie terecht komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.