nieuws

FNV: "Scheepswerf Peters uit Kampen slachtoffer van slechte garantieregeling"

Shipyard Peters uit Kampen zit in grote problemen doordat een opdrachtgever de financiën niet op orde heeft.  Volgens de FNV zou de werf aanspraak moeten maken op een garantiefonds, maar dat keert niet uit.
Shipyard Peters heeft gisteren zo'n honderd vaste medewerkers naar huis gestuurd. De directie wil zelf niet in de media reageren op de situatie bij het bedrijf. FNV Bondgenoten heeft gisteren gesproken met de directie. De huidige problemen zouden zijn ontstaan door een financieringsprobleem bij de opdrachtgever voor een grote coaster die half afgebouwd op de werf ligt. 

Modern en vernieuwend

Peters is een bedrijf dat goed bekend staat in de markt. De werf bouwt moderne, zuinige schepen en is vernieuwend bezig. Maar bij de bouw van dit soort enorme zeeschepen gaan zulke grote bedragen om dat de eigen reserves niet genoeg zijn om klappen op te vangen. Daar is wel een fonds voor in het leven geroepen, maar de FNV constateert  dat het fonds, waar 1 miljard euro in zit, nog geen cent heeft uitgekeerd.
De directie is samen met de opdrachtgever hard op zoek naar een oplossing, maar die is nog niet in zicht. Als die niet snel komt kan het leiden tot het faillissement van een verder kerngezond bedrijf. Maandag 8 april praat de directie opnieuw met de vakbonden en met de medewerkers.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.