nieuws

FC Twente mist vier spelers tegen NAC

FC Twente moet gehavend op bezoek bij NAC in Breda. Het trainersduo Schreuder-Jansen mist vier spelers door schorsingen en blessures.
De Enschedeërs reizen af zonder Luc Castaignos en Rasmus Bengtsson die rood kregen in het duel van FC Twente tegen ADO Den Haag. Ook Roberto Rosales en Shadrach Eghan zijn er niet bij. Verdediger Rosales kampt met een liesblessure, die toch ernstiger is dan was verwacht. Hij miste ook al het thuisduel van woensdag en het is niet bekend wanneer hij wel weer kan spelen. Middenvelder Eghan kampt met hamstringproblemen.

Alles winnen

FC Twente heeft een zware week achter de rug met op zondag de 3-0 nederlaag in de Amsterdam ArenA tegen Ajax en drie dagen later het puntenverlies in eigen huis (1-1) tegen ADO Den Haag. Om directe plaatsing voor Europees voetbal te halen is een plek bij de eerste vier vereist. Voor de plaatsen twee, drie en vier, strijden nog vier ploegen. "We moeten dus, simpel gezegd, alles winnen", zegt coach Michel Jansen. "In die positie hebben we ons gemanoeuvreerd. "Ajax is weg en wordt kampioen, nummer twee Feyenoord heeft met vier punten voorsprong op ons een gaatje en daaronder staat wij met Vitesse en PSV. Met nog vier wedstrijden voor de boeg wordt het nog heel spannend. Bij NAC wordt het ook lastig. Die hebben net een tik gehad in Deventer waar ze met 2-1 verloren van Go Ahead. Die hebben ook nog wat nodig om zich veilig te spelen".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.