nieuws

Kamervragen over gebrekkig mobiel bereik in grensgebied Twente

Het CDA in de Tweede Kamer wil opheldering van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie over de gebrekkige bereikbaarheid van noodnummer 112 in onder meer Twente.
Het CDA wil weten hoe vaak het niet gelukt is om 112 te bellen in het grensgebied en welke actie hij ertegen onderneemt.

Zwartboek voor burgemeester Cazemier

Directe aanleiding voor de ontstane commotie is een brand twee weken gelden in Lattrop bij het paardenbedrijf van de moeder en broer van Marga Bult. De brandweer was niet onmiddellijk bereikbaar via 112.
Bult verzamelde daarop 150 klachten van overal in het Nederlandse grensgebied en bood gisteren een zwartboek aan aan burgemeester Cazemier van Dinkelland.

Omtzigt: "Derde keer in vijf jaar tijd"

Cazemier stuurde eerder deze week namens de 14 burgemeesters in Twente een brief aan Agentschap Telecom met het verzoek te zorgen voor een volledige dekking. Wettelijk is er een dekking van 95%, maar dat blijkt vooral in de grensgebieden niet voldoende. De telecombedrijven zeggen dat een volledige dekking te duur is, omdat er masten geplaatst moeten worden in dunbevolkte gebieden.  
Het is volgens het Enschedese CDA-kamerlid Omtzigt en drie fractiegenoten de derde keer in vijf jaar tijd dat de Kamer hierover aan de bel trekt. Eerdere keren is verbetering beloofd, maar die lijkt uit te blijven.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.