nieuws

Mindfulness: wat is het eigenlijk?

Nathalie 't Jong
Nathalie 't Jong
Je ziet, hoort en leest er steeds meer over: mindfulness. Als je met jezelf in de knoop zit, wanneer de chaos in je hoofd heerst, bij kleine en bij grote kwalen, steeds vaker wenden mensen zich tot alternatieven. In het Medisch Spectrum Twente wordt mindfulness zelfs ingezet om mensen die bijvoorbeeld een hartinfarct hebben gehad meer zelfinzicht te geven. De patiënten krijgen technieken aangereikt om hun leven een andere wending te geven. Psychiater Diederik Buiten is er enthousiast over. Aan tafel ook orthopedagoog en GZ psycholoog Nathalie 't Jong. Zij werkt als mindfulnesstrainer.
Nathalie (41) heeft in Enschede een goedlopende praktijk in mindfulness en hartcoherentie voor kinderen, tieners en volwassenen. Mindfulness is voor haar een methode om te leren accepteren wat je overkomt en op die manier 'bij jezelf' te komen. In de loop der jaren heeft ze ervaring opgedaan met het geven van mindfulnesstraining aan kinderen en dit verder uitgewerkt tot een zes- en achtweekse (particuliere) training voor kinderen.
Diederik Buiten verzorgt met een psycholoog de cursussen mindfulness voor de afdeling cardiologie in het MST. Het MST loopt hiermee voor de troepen uit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.