nieuws

Daventre Portu takelt sloepen uit water op Pothoofdkade in Deventer

Sloep op de kant gezet met een kraan
Sloep op de kant gezet met een kraan
Drie roeisloepen van roeivereniging Daventre Portu uit Deventer zijn vanavond uit de IJssel op de kant gezet. De sloepen wordt dit weekeinde over de weg vervoerd naar Weesp voor een roeiwedstrijd op de Vecht. Â
Het gebeurt vaker dat de flinke roeisloepen uit het water worden gehaald voor deelname aan een wedstrijd elders. Maar ditmaal was er sprake van een complicerende factor. Vanwege de werkzaamheden rondom Ruimte voor de Rivier is de jachthaven in Deventer en daarmee ook de trailerhelling buiten gebruik gesteld. De roeivereniging kreeg echter hulp van Waterschap Groot Salland in de vorm van een hijskraan.
De kraan takelde op de Pothoofdkade in Deventer de drie sloepen uit het water en hees de vaartuigen vervolgens op een trailer. De roeivereniging verschijnt bij de aftrap van het wedstrijdseizoen met maar liefst 4 teams aan de start op de Vecht in Weesp. Herenteams Freya en Hel verdedigen de eer in de hoofd- en tweede klasse. Damesteam Idunn komt uit in de tweede klasse.
Een nieuw herenteam met (ex-)mariniers dat sinds kort traint bij Daventre Portu roeit zijn allereerste wedstrijd. In 2015 roeien zij samen met andere mariniersteams uit heel Nederland 350 kilometer over Het Kanaal naar Engeland. Dit om de 350ste verjaardag van het Korps Mariniers te vieren. Hiermee zamelen zij geld in voor nabestaanden van mariniers die tijdens missies om het leven zijn gekomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.