nieuws

PEC Zwolle verliest van concurrent FC Groningen

PEC Zwolle heeft vanavond slechte zaken gedaan in de strijd om een plek voor de play-offs. De ploeg van trainer Ron Jans verloor in eigen huis van concurrent FC Groningen, 0-1.
Eric Botteghin, voormalig speler van Zwolle, maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. De Braziliaanse verdediger, die vier jaar voor Zwolle uitkwam, kopte raak uit een standaardsituatie. Voor doelman Diederik Boer was het niet de eerste keer dat hij een doelpunt uit een standaardsituatie moet incasseren. Botteghin juichte ingetogen na het maken van zijn doelpunt uit respect voor zijn voormalige werkgever.

Gelijkmaker blijft uit
PEC Zwolle, dat voortvarend begon aan de wedstrijd, verdiende de gelijkmaker wel, maar de thuisploeg was niet scherp in de afronding. Met name Fred Benson en Bart van Hintum kregen een paar goede mogelijkheden. FC Groningen hield stand en heeft nu een marge van vier punten op PEC Zwolle, dat negende staat.
PEC Zwolle - FC Groningen 0-1
0-1 Botteghin (70)
Arbiter: Van Boekel
Geel: Lachman, Van Polen (PEC Zwolle), Kappelhof (FC Groningen)
PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Lachman, Van der Werff, Van Hintum, Drost, Klich (Nijland/66), Gravenbeek, Narsingh (Fernandez/46), Benson en Thomas (Broerse/83).
FC Groningen: Bizot, Hateboer, Kappelhof, Botteghin, Burnet, Kieftenbeld, Adorjan (Van Nieff/84), Chery, Lindgren, Zivkovic en Kostic (Kirm/92).
Bijzonderheid: PEC Zwolle speelde zonder Mustafa Saymak. De aanvaller was te laat op de club.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.