nieuws

WK hockey 2014 wordt gespeeld op kunstgras uit Nijverdal

Een GreenFields kunstgrasveld in Delft
Een GreenFields kunstgrasveld in Delft
24 landenhockeyteams spelen in juni tijdens het WK hockey 2014 in Den Haag op kunstgras dat is gemaakt in Nijverdal.
Het kunstgras wordt geleverd door GreenFields, een dochteronderneming van TenCate. Dit kunstgras maakte vorig jaar zoveel indruk op de KNHB, dat de hockeybond besloot om alle wedstrijden en oefenvelden van het WK 2014 er op te laten spelen. Het WK hockey wordt gespeeld in het stadion van voetbalclub FC Den Haag en het tijdelijke GreenFields Stadion, dat in de buurt van het voetbalstadion staat.
Ter voorbereiding op het WK kunnen de landenteams oefenen op 25 kunstgrasvelden die de afgelopen maanden zijn aangelegd bij twaalf top hockeyclubs, voornamelijk in het westen van het land. De Australische hockeybond liet in het stadion van Perth een kunstgrasveld van GreenFields aanleggen. Op die manier kunnen de Australiërs in eigen land ervaring op doen met het veld.
Alle hockeyvelden die zijn aangelegd, hebben dezelfde kenmerken. Een hockeyveld heeft een standaardmaat van 55 bij 91,40 meter. Elk veld is gemaakt met 12.000 kilo garen, afkomstig van TenCate Grass in Nijverdal. Elk veld telt zo'n 1,4 miljoen kunstgrassprieten per vierkante meter. Het produceren van een hockeyveld duurt vier tot vijf dagen. Een heel veld bestaat uit dertig rollen kunstgras.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.