nieuws

Flyeractie tegen nieuwbouw Yunus Emre-moskee in Almelo

Huidige moskee in Almelo is te klein
Huidige moskee in Almelo is te klein
In Almelo wordt actie gevoerd tegen de komst van een nieuwe moskee aan de Bellavistastraat. De stichting Moskee Almelo Yunus Emre Cami wil die er bouwen.
De mensen die tegen de komst van de moskee zijn, hoorden gisteren van de plannen. Snel werd er een actiecomité gevormd. "Vandaag trappen we af met een flyeractie om de buurt te informeren. Iets wat de gemeente heeft nagelaten. Wij moesten in de krant lezen over de nieuwe moskee", zegt actievoerder Willem.

Flyers in de buurt

Het actiecomité start met het verspreiden van flyers in de buurt waar de moskee moet komen te staan. "En we gaan een spandoek ophangen om de mensen alvast warm te krijgen om actie te voeren, zodat de leefbaarheid in de buurt gewaarborgd blijft."
Op de website van de stichting Moskee Almelo Yunus Emre Cami worden gelovigen opgeroepen om geld te doneren voor de nieuwbouw. 538.000 euro is er nodig om het beoogde bouwterrein van 5832 vierkante meter te kunnen kopen. De nieuwbouw zou plaats bieden aan 6000 gelovigen.

Huidige moskee is te klein

De huidige Yunus Emre-moskee is een van de oudste moskeeën van Nederland. In 1974 werd hij geopend. Tevens is dit de eerste moskee die een vergunning kreeg om een minaret te bouwen in Almelo. Het wordt ook wel de 'Witte Moskee' genoemd. Sinds de verbouwing in 1989 is er plek voor duizend gelovigen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.