Veiling Eurocommerce-stal brengt 13,5 miljoen euro op

Er is in totaal voor 13,5 miljoen euro geboden op paarden, trucks, inventaris en onroerend goed van de failliete Eurocommerce- stal. Opdrachtgever Rabobank gaat nu kijken of alle biedingen hoog genoeg zijn, om de zaken aan de bieders te gunnen.

De meeste aandacht was er voor het springpaard London. Samen met Gerco Schroder won London tweemaal zilver op de afgelopen Olympische Zomerspelen. Op het paard werd 8,6 miljoen euro geboden. Onduidelijk is nog door wie. Diegene moet naast de 8,6 miljoen ook nog andere zaken betalen, zoals veilingkosten. Onderaan de streep staat er straks 10,5 miljoen euro.

Op alle paarden samen werd zo'n 11 miljoen euro geboden. Zeker drie zullen er naar het Midden-Oosten verhuizen. Als de biedingen worden goedgekeurd krijgen 30 paarden een nieuw baasje. Op 2 paarden werd niet geboden. Die worden mogelijk later nog eens ter veiling gebracht. Op de inventaris van de Eurocommerce-stal en drie paardentrucks werd samen zo'n 400.000 euro geboden. Op de hele ranch, met een oppervlakte van zo'n 24 hectare, werd krap aan 2 miljoen euro geboden. De vraag is op de bank daarmee in gaat stemmen.

De Eurocommerce-stal werd met alles erop en er aan geveild, omdat oud-eigenaar Visser het te kort voor het faillissement van z'n eigen vastgoedbedrijf over had gedaan aan z'n zoon. Banken hebben nog vele miljoenen tegoed van Visser sr. en hebben op alles wat eerder van Eurocommerce was, beslag gelegd. Vorig jaar werd er al een collectie Ferrari's van Visser geveild. Binnenkort geldt datzelfde voor Hotel-Restaurant 'De Roskam' in Gorssel. Dat bedrijf had hij overgedaan aan z'n dochter.

Deel dit artikel:

Reageren