nieuws

Weer werkzaamheden aan de Ramspolbrug bij Kampen

Ramspolbrug bij Ens
Ramspolbrug bij Ens
De Ramspolburg tussen Ens en Kampen is vanaf maandagavond vijf nachten dicht voor het verkeer. De brug ging al twee keer eerder 's nachts dicht vanwege groot onderhoud.
Rijkswaterstaat moet het besturingssysteem van de Ramspolbrug aanpassen aan nieuwe richtlijnen. Er wordt daarom tussen 26 maart en 17 april installatietechnische werkzaamheden en testen uitgevoerd. De brug is pas 1.5 jaar oud, maar de nieuwe richtlijnen werden tijdens de bouw pas aangekondigd en zijn toen niet doorgevoerd om de oplevering niet te vertragen.
De N50 tussen Ens en Kampen is vijf nachten dicht tussen 22.00 en 05.30 uur. Er is een omleidingsroute ingesteld. Tot en met 16 april kan de brug niet worden geopend voor schepen hoger dan 13 meter. In verband met Sail Kampen en de start van het vaarseizoen heeft Rijkswaterstaat wel drie momenten ingepland waarop de brug geopend wordt. Dat zal gebeuren op 12, 13 en 16 april tussen 14.00 uur en 15.00 uur.

Volgende week laatste keer dicht

Volgende week zal de Ramspolbrug nog een laatste keer een paar nachten dicht gaan. Dan voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit tussen maandagavond 14 april en donderdagochtend 17 april.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.