Toppaard London levert 8,6 miljoen euro op

De veiling van het toppaard London heeft 8,6 miljoen euro opgeleverd. Het is nog onbekend wie het paard heeft gekocht.

Het startbod voor het Olympische springpaard was vier miljoen euro. Vooral in het laatste uur ging het hard met de biedingen. Binnen een kwartier schoot de prijs van het paard met miljoenen omhoog. Het toppaard wordt samen met 31 andere paarden en de complete inventaris van stal Eurocommerce in opdracht van de Rabobank verkocht.

Pistolenmiljardair wordt genoemd als koper

De Oostenrijkse miljardair Gaston Glock wordt in de paardenwereld genoemd als mogelijke koper. De 81-jarige Glock werd schatrijk met de productie van pistolen. In de Nederlandse paardenwereld wordt gehoopt dat het hoogste bod van de Oostenrijker komt omdat de verwachting is dat hij ruiter Gerco Schröder en het paard bij elkaar wil houden.

Het geld wat met de veiling van de toppaarden en stallen wordt verdiend is voor de Rabobank. Die bank verloor honderden miljoenen bij het faillissement van kantoorontwikkelaar Eurocommerce uit Deventer. De totale opbrengst van de veiling ligt op het moment van schrijven op zo'n twaalf miljoen euro. De veiling loopt nog tot het eind van de middag.

Deel dit artikel:

Reageren