nieuws

ROVA: Ratten in Emmawijk Zwolle zijn terugkerend probleem

Ratten in Zwolle
Ratten in Zwolle
Het was even schrikken voor sommige mensen die langs de Emmawijk in Zwolle liepen de afgelopen dagen: meerdere ratten lopen er op klaarlichte dag eten te zoeken op een grasveldje.
Voor Annemieke de Boer bijvoorbeeld die er afgelopen week langs liep: "Ik schrok er wel van, want dat zie je toch niet elke dag." Bij de ROVA, verantwoordelijk voor de rattenbestrijding in Zwolle zijn er ook verschillende meldingen gekomen over de ratten, toch schrok men daar niet, aldus woordvoerder Erik van Cuyk: "Volgens onze rattenbestrijder, Jan Marskamp, is het elk jaar daar rond deze tijd raak. Waarschijnlijk zijn het de zaden die van de bomen vallen daar, die de ratten erg lekker vinden."

Bestrijding ratten is gestart

Ook het feit dat de plek op de fietsroute ligt van veel scholieren, waardoor er nogal wat zwerfafval ligt, helpt niet, aldus de ROVA. Inmiddels is Jan Marskamp begonnen met de bestrijding van de ratten, door middel van het inzetten van verdelgingsmiddelen. Overigens moeten mensen niet denken dat de ratten een zeldzaamheid zijn: volgens rattenbestrijder Marskamp zijn er in elke stad 'meer ratten dan inwoners'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.