nieuws

Kampen: faillissement Peters Shipyard slag voor werkgelegenheid

Een slag voor de werkgelegenheid in Kampen. Dat zegt wethouder Treep van die gemeente in een reactie op het dreigende faillissement van Peters Shipyard.
Het bedrijf maakte vandaag bekend dat ze vrijdag het faillissement heeft aangevraagd. Voor de honderd medewerkers betekent dit dat ze worden ontslagen. De vakbond en het gemeentebestuur hebben vanmiddag overleg over mogelijke scenario's na het faillissement dat vermoedelijk morgen wordt uitgesproken.
Volgens Treep is de stad erbij gebaat dat er zoveel mogelijk werkgelegenheid blijft. Hij heeft hoop dat de curator aanstuurt op een snelle doorstart met behoud van bijna alle werkgelegenheid, maar hij rekent daar niet op. 

Opheldering van minister Kamp

Het CDA in de Tweede Kamer wil opheldering van minister Kamp van Economische Zaken over het dreigende faillissement van de scheepswerf. CDA-Kamerlid van Hijum wil weten wat de betrokkenheid van het ministerie van Economische Zaken in de afgelopen weken is geweest en wat de mogelijkheden zijn voor een doorstart.
Ook wil Van Hijum weten waarom geen gebruik gemaakt is van de landelijke garantieregeling voor scheepsbouwers die door problemen bij de klant zelf in zwaar weer zijn geraakt. Dat fonds bestaat sinds 2005 om de maritieme sector te helpen. Vakbondsbestuurder Kuiper liet eerder al voor de microfoon van RTV Oost weten dat Peters herhaaldelijk 'nee' heeft gehoord van het garantiefonds.

Snel hulp voor getroffen gezinnen

Het CDA wil dat minister Kamp samen met de provincie en gemeenten in de regio zich maximaal inspant om de scheepsbouw een toekomst te bieden. "Het behoud van maakindustrie is voor werknemers in onze regio essentieel", aldus Van Hijum. Ook wil hij dat de gezinnen die nu dreigen te worden getroffen door werkloosheid zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen en waar nodig worden begeleid in de overstap naar nieuw werk.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.