nieuws

Tankstations in grensstreek verkopen fors minder diesel

Tankstations grensstreek blijven leeg
Tankstations grensstreek blijven leeg
Twentse tankstations in de grensstreek verkochten vorige maand fors minder diesel dan in maart 2013. De verkoop van diesel daalde met 35 procent.
Dat blijkt uit cijfers van de brancheorganisaties BOVAG en NOVE, die vandaag bekend zijn gemaakt. Particulieren blijken in toenemende mate benzine, diesel en LPG te tanken over de grens. De afzet van brandstof daalde vorige maand nog verder dan in februari van dit jaar. 

Vooral diesel wordt minder verkocht

De daling in de verkoop van brandstof is het grootst bij diesel, maar ook de verkoop van LPG daalt fors met 21,8 procent ten opzichte van een jaar geleden. De verkoop van benzine is met 19,8 procent teruggelopen. 
Het over de grens tanken heeft ook gevolgen voor de omzet van andere producten. Zo is de verkoop van tabak bij tankstations in de grensstreek met 21,4 procent gedaald. Landelijk is de daling van de verkoop van tabakswaren op tankstations 12 procent.

Accijnsverhoging werkt averechts

Het zijn met name de tankstations die binnen 5 kilometer afstand tot de grens staan die te lijden hebben van de accijnsverhoging. De BOVAG heeft uitgerekend dat de maatregelen van de overheid om te verdienen aan de accijnsverhoging averechts werken.
In het eerste kwartaal van dit jaar kwam er 153 miljoen euro minder in de schatkist, terwijl de accijnzen op LPG en diesel in 2014 280 miljoen euro meer moeten opleveren.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.