nieuws

Tijdelijk dorp van wilgentakken verrijst tussen Hasselt en Rouveen

De gemeente Staphorst krijgt een nieuw, tijdelijk dorp. Vlakbij de gemeentegrens met Zwartewaterland verrijst het dorp 'Fah', een nederzetting der verbeelding gemaakt van biezen en wilgentenen.
Fah is niet een dorp waar je kunt wonen. Er worden zeven grote objecten gebouwd van biezen en wilgentenen als ode aan het oude cultuurlandschap de Olde Maten. Het levende dorp der verbeelding is straks het sluitstuk van een wandelroute van zo’n drie kilometer lang. Begin- en eindpunt is de informatiecentrum De Veldschuur Bid en Werk aan de Wijkweg.

Groot project voor de bouwers

Albert Greveling uit Zwartsluis, Han Ferwerda uit Hasselt en Ommenaar Frits Driesen zijn de bouwers van het tijdelijke dorp. De bouwers zijn allen oud-docenten van groenopleiding De Groene Welle en kennen elkaar al tientallen jaren. Dit is het grootste stuk uit hun carrière.
Er wordt een hut, een brug die naar de hemel reikt, een boot, klaar voor een water- of luchtreis, een toren van tien meter hoog, een poort, een vierpuntig werktuig en een grote omheining gebouwd. De wilgentenen worden in de juiste vorm gebogen en lopen straks uit waardoor Fah ook een levend dorp wordt. Eind van de maand moet het dorp klaar zijn en blijft daarna het hele jaar staan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.