nieuws

Zesduizend handtekeningen tegen sluiting basisschool in Hardenberg

Gemeentehuis Hardenberg
Gemeentehuis Hardenberg
Leerlingen van de christelijke basisschool De Kastanjehof hebben onder inwoners van Hardenberg 6000 handtekeningen verzameld voor het behoud van de school.
De gemeente is eigenaar van het 140 jaar oude schoolgebouw in het centrum van Hardenberg. Het bestuur zegt dat  de kosten voor behoud van de school te hoog zijn. Het schoolgebouw heeft dringend onderhoud nodig. Met 127 leerlingen zit de school echter ruim boven de landelijke norm van honderd leerlingen.
Door de leerlingen van De Kastanjehof te herplaatsen op andere scholen in Hardenberg kan de gemeente de kosten voor onderhoud aan het schoolgebouw besparen en nieuwbouw voor een andere bestemming plegen op de plek van de school.
De school is onder de inwoners van Hardenberg een actie gestart om De Kastanjehof te behouden. Inmiddels zsijn er 6031 handtekeningen verzameld. Die komen voornamelijk van inwoners, ondernemers en kerken in het centrum. De steunbetuigingen worden maandag aangeboden aan burgemeester Snijders op het gemeentehuis van Hardenberg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.