Deventer advocaat Vlug: "Klassenjustitie afwikkeling faillissement Eurocommerce"

Advocaat Jan Vlug uit Deventer vindt dat er sprake is van klassenjustitie in de afwikkeling van het faillissement van Eurocommerce. Dat schrijft hij op zijn blog.

Vlug komt tot die conclusie omdat voormalig eigenaar Ger Visser maar één of twee dagen heeft vastgezeten en dat hij tot nu toe met de schrik is vrijgekomen. Merkwaardig, vindt Vlug, voor een man die "verdacht wordt van onttrekking aan de boedel, benadeling van schuldeisers, paulianeus handelen en ga zo maar door".

Substantieel deel naar familie

Vlug schrijft op zijn blog: "Naar het zich laat aanzien blijven banken, fiscus en andere crediteuren in de verschillende faillissementen achter met vorderingen die totaal honderden miljoenen euro’s zullen bedragen.

Het ziet er naar uit dat Visser sr. in elk geval heeft geprobeerd een substantieel deel daarvan naar zichzelf en zijn familie toe te harken voor het te laat was. Paardjes naar zoonlief, restaurant De Roskam naar dochterlief, huis naar de stichting Sayonara en ga zo maar door."

'Quasi nette meneren in veel te dure pakken'

Uiteraard is één en ander een complexe boel, uiteraard moet een en ander worden uitgezocht en uiteraard kost dat tijd. Maar waarom mag Visser dat allemaal in vrijheid afwachten? Als 'mijn' veelplegertjes voor de diefstal van een paar sokken of twee pakken kipfilet een paar weken de bak indraaien?

Is het onderzoek niet een grond voor voorlopige hechtenis? Is er, gelet op de stelselmatige en lichtvaardige wijze waarop de feiten lijken te zijn gepleegd, geen ernstige vrees voor herhaling? Of gelden dat soort gronden alleen voor de losers onder ons en niet voor quasi nette meneren in veel te dure pakken. Waarom mogen die in hun paleizen blijven wonen en in hun ordinaire auto’s blijven rijden?"

Voorval met fotograaf De Stentor

Om zijn verontwaardiging nog eens te onderstrepen, schrijft Vlug over een voorval dat een fotograaf van De Stentor meemaakt. "Toen een fotograaf van De Stentor onlangs een foto van De Roskam wilde maken naar aanleiding van het uitgesproken faillissement, kwam Visser net met paard en wagen voorbij. Niks aan de hand."

Bekijk de reactie van Jan Vlug in HD

Meer over dit onderwerp:
Eurocommerce Jan Vlug advocaat Deventer Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren