nieuws

Openbaar Ministerie vervolgt dieven kampioensschaal PEC Zwolle

De dieven brachten de schaal terug bij EDNED
De dieven brachten de schaal terug bij EDNED
Het Openbaar Ministerie vervolgt drie mannen voor diefstal en heling van de kampioensschaal van PEC Zwolle.
De mannen stalen half november, twee weken voor de wedstrijd Go Ahead Eagles tegen PEC Zwolle de schaal. Het gaat om drie mannen uit Deventer, Terwolde en Apeldoorn. Ze worden vervolgd voor de betrokkenheid bij de diefstal en heling van de Jupilerschaal uit het stadion van voetbalclub PEC Zwolle.

Schaal weer teruggebracht in uitzending TV Oost

De Jupilerschaal werd op dinsdag 19 november 2013 met geweld uit een vitrine in het PEC-stadion in Zwolle weggenomen. Uiteindelijk werd de gestolen schaal in een uitzending van 'En Dan Nog Even Dit' van TV Oost terugbrengen. Op dat moment waren voorzitter Edwin Lugt van Go Ahead Eagles en technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC Zwolle in de studio om te praten over de IJsselderby. De schaal was gevuld met Deventer koek. Ook lag er een briefje van honderd euro op "voor de onkosten".
Na het incident werd er rekening meegehouden dat supporters van PEC Zwolle met een wraakactie zouden komen. Roofvogel Harly, de mascotte van de Eagles, werd daarom ook onder extra toezicht geplaatst. Maar op wat onvriendelijke teksten op internet na en een spandoek, waren er geen wraakacties.
De verdachten moeten zich op 12 mei verantwoorden voor de rechter bij de rechtbank Overijssel, locatie Zwolle.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.