nieuws

Speeltuinvereniging Blekkerhoek in Raalte mag gebouw niet verhuren

Speeltuin Raalte mag gebouw niet verhuren
Speeltuin Raalte mag gebouw niet verhuren
Speeltuinvereniging Blekkerhoek in Raalte moet onmiddellijk stoppen met de verhuur van het verenigingsgebouw voor feesten en partijen. De rechtbank in Zwolle oordeelt dat het beroep van de speeltuinvereniging tegen het verbod van de gemeente Raalte ongegrond is. Dat schrijft de website Salland Centraal.
De speeltuinvereniging verhuurt al meer dan 20 jaar een zaaltje voor feesten en partijen. Volgens de gemeente is dat verboden omdat het niet binnen het bestemmingsplan past. Raalte wil de vereniging een boete opleggen.
De speeltuinvereniging vindt dat zaalverhuur wel in het bestemmingsplan past, in elk geval in het oude waardoor er een overgangsregeling zou moeten gelden.
Volgens het nu geldende bestemmingsplan is het perceel waar het gebouw op staat, bedoeld voor cultureel-educatieve doeleinden. De rechtbank is van oordeel dat het tegen betaling laten gebruiken van het gebouw voor feesten en partijen daar niet onder valt.
Een overgangsregeling is volgens de rechtbank niet aan de orde omdat de speeltuinvereniging op het moment dat het nieuwe bestemmingsplan zou moeten aantonen hoe vaak de zaal werd verhuurd, maar dat is niet gebeurd. Volgens de speeltuinvereniging heeft de gemeente in al die jaren nooit opgetreden, maar volgens de rechtbank heeft Raalte ook nooit een toezegging gedaan.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.