nieuws

Opbrengst veiling Stal Eurocommerce twee miljoen minder

Veiling van de paarden van de Eurocommerce-stal
Veiling van de paarden van de Eurocommerce-stal
De veilingopbrengst van de springstal Eurocommerce valt twee miljoen euro lager uit. De Rabobank wil meer geld voor het landgoed en de stallen krijgen.
Er werd voor de woning en het stallencomplex ruim twee miljoen euro geboden, maar dat is volgens de Rabobank te weinig. Het complex wordt nu op de reguliere wijze te koop gezet.

11,5 miljoen euro

De bank heeft de rest van de boedel wel gegund aan de bieders. Zij kunnen in de komende dagen hun goederen en paarden op komen halen. In totaal heeft de veiling van de failliete Eurocommerce- stal 11,5 miljoen opgebracht. Er werden onder meer 27 paarden, vrachtwagen en stalbenodigdheden geveild.
De meeste aandacht was er voor het springpaard London. Samen met Gerco Schroder won London tweemaal zilver op de afgelopen Olympische Zomerspelen. Op het paard werd 8,6 miljoen euro geboden door Oostenrijkse miljardair Gaston Glock.

Binnenkort weer veiling

De Eurocommerce-stal werd met alles erop en er aan geveild, omdat oud-eigenaar Visser het te kort voor het faillissement van z'n eigen vastgoedbedrijf over had gedaan aan z'n zoon. Banken hebben nog vele miljoenen tegoed van Visser sr. en hebben op alles wat eerder van Eurocommerce was, beslag gelegd. Vorig jaar werd er al een collectie Ferrari's van Visser geveild. Binnenkort geldt datzelfde voor Hotel-Restaurant 'De Roskam' in Gorssel. Dat bedrijf had hij overgedaan aan z'n dochter.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.