nieuws

Gerco Schröder kan blijven rijden op London en is 'ongelooflijk gelukkig'

Springruiter Gerco Schröder kan blijven rijden op zijn succesvolle paard London. Dat heeft de Oostenrijkse miljardair Gaston Glock laten weten aan de ruiter. Glock kocht gister de viervoeter voor 8,6 miljoen euro bij de veiling van de paarden van Stal Eurocommerce.
Schröder zat lang in onzekerheid over zijn toekomst. Na het faillissement van vastgoedbedrijf Eurocommerce uit Deventer deed de eigenaar nog een poging om London buiten de boedelverkoop te houden, maar dat mislukte. Het paard werd geveild, net als de rest van Stal Eurocommerce. Gevreesd werd dat het paard wellicht in handen zou komen van een koper uit Qatar maar door de familie Glock blijft London in Overijssel.

'Ongelooflijk gelukkig'

“Ik ben zo ongelooflijk gelukkig dat ik er de juiste woorden niet voor vind. Dat de familie Glock het paard kon kopen en dat wij samen kunnen blijven is het mooiste geschenk dat ik maar kon wensen”, zegt Schröder op de website van het Glock Horse Performance Center.
Totdat alle financiën zijn afgewikkeld, blijft London in de stal in Lochem. Daarna verhuist het paard volgens de NOS naar de stal van Gerco Schröder en zijn broers in Tubbergen. "Ik heb met de familie afgesproken dat ik London hier train. Ik blijf de berijder. Dit is zo fijn, de afloop waar je op hoopt."
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.