nieuws

Grensgemeenten vragen minister Kamp om betere dekking mobiel netwerk

Gemeenten vragen om verruiming van wet mobiel verkeer
Gemeenten vragen om verruiming van wet mobiel verkeer
Zeven grensgemeenten in Twente en de Achterhoek hebben minister Kamp van Economische Zaken een brief gestuurd. Ze vragen gezamenlijk om een betere dekking van het mobiele netwerk.Â
Het gaat om de gemeenten Tubbergen, Berkelland, Losser, Enschede, Aalten, Winterswijk en Dinkelland. In die gemeenten is het niet overal mogelijk om via het Nederlandse net te bellen. Ze vinden dat het noodnummer 112 sowieso altijd bereikbaar moet zijn. De gemeenten doen dit op de dag dat KPN bekend maakt dat het 4G-netwerk nu heel Nederland bestrijkt.
Dat dit niet het geval is werd twee weken geleden duidelijk bij een brand in de paardenhouderij van de moeder en broer van zangeres Marga Bult in Lattrop. Dat leidde tot het samenstellen van een zwartboek met 150 klachten dat Bult vorige week heeft overhandigd aan burgemeester Cazemier van Dinkelland.
Cazemier had eerder al namens de Veiligheidsregio Twente bij het Agentschap Telecom aangedrongen op een 100%-dekking van het mobiele netwerk. Wettelijk is dat bepaald op minimaal 95%. Volgens de telecombedrijven is het te duur om masten te plaatsen voor dunbevolkte gebieden. Bovendien is dat wettelijk niet overal mogelijk. De minister moet daar volgens de grensgemeenten verandering in brengen.
Kamerlid Omtzigt uit Enschede heeft namens het CDA vragen gesteld aan minister Opstelten omdat volgens de fractie de veiligheid in het geding is. Een antwoord daarop is nog niet bekend.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.