nieuws

Voetbalclub DTC '07 Tilligte krijgt geen nieuw complex aan Frensdorferweg

Geen nieuw complex voor voetbalclub Tilligte
Geen nieuw complex voor voetbalclub Tilligte
Voetbalclub DTC'07 in Tilligte krijgt geen nieuwe accommodatie aan de Frensdorferweg. Dat heeft de provincie besloten.
De voetbalclub is in 2007 ontstaan uit een fusie van de sportvereniging Tilligte en Sportvereniging Dinkelland in Lattrop. Beide verenigingen wilden graag een nieuw complex realiseren aan de Frensdorferweg, naast de klootschietvereniging. De gemeente was altijd voorstander van het plan. Maar vanaf het begin stond de provincie al kritisch tegenover de nieuwe accommodatie in het buitengebied. Vooral omdat de locatie in het buitengebied en in de Ecologische Hoofdstructuur ligt.

Ecologische Hoofdstructuur

In 2013 bleek de Ecologische Hoofdstructuur kleiner te worden en daarom besloot de voetbalclub en de gemeente nogmaals de plannen op tafel te leggen. Toch bleef de provincie van mening dat een sportaccommodatie niet in het buitengebied hoort en dat er mogelijk twee voetbalcomplexen leeg zouden staan.
De voetbalvereniging en gemeente wilden niet naar de Raad van State stappen en hebben in een gesprek met de provincie aangegeven duidelijkheid te willen voor de toekomst. De provincie heeft daarna de situatie nogmaals in heroverweging genomen en definitief het besluit genomen dat het sportcomplex er niet komt.
Het bestuur van DTC '07 en de gemeente gaan nu samen op zoek naar een nieuwe oplossing.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.