nieuws

Noordik Vriezenveen niet blij met geheim filmen pesten RTL

Het Noordik in Vriezenveen heeft bezwaar gemaakt tegen de manier waarop het nieuwe programma over pesten van RTL 5 is gemaakt. Wel blijft de school meewerken aan het programma 'Project P: stop het pesten'.
De school vindt dat de makers van het programma geen geheime beelden hadden moeten maken. Volgens directeur Wim Drenth van Het Noordik is "levensgevaarlijk" beelden in het geheim te maken. "Als opnames over pesten zo maar lukraak in de openbaarheid komen, doet dat meer kwaad dan goed'', aldus Drenth.

School stelt voorwaarden

Er is na de opnames contact geweest tussen de school en programmamakers. De school heeft uiteindelijk besloten mee te werken aan het programma, maar heeft wel voorwaarden gesteld. Zo mogen leerlingen niet herkenbaar in beeld komen en mogen ze later geen last van de opnames ondervinden. Drenth zegt dat hij de uitzending nog wel vooraf gaat bekijken, "zodat we kunnen zien of aan onze voorwaarden tegemoet is gekomen." Enkele ouders van leerlingen op de school eisten dat hun kinderen niet in het programma zouden voorkomen.
Twee andere scholen hebben ook bij RTL bezwaar gemaakt tegen de opnames. Het Einstein Lyceum in Hoogvliet heeft al gedreigd naar de rechter te stappen om de beelden tegen te houden. Een woordvoerster van RTL liet weten dat er overleg is met de producent Sky High. Mogelijk daarna komt de zender met een reactie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.