nieuws

Waterschap Groot Salland zegt sorry met koek voor ongemak met fietsbrug Dalfsen

Vechterweerd
Vechterweerd
Waterschap Groot Salland heeft vanmorgen sorry gezegd tegen de gebruikers van de tijdelijke fietsbrug bij stuw Vechterweerd in Dalfsen.
Fietsers en voetgangers konden nooit goed gebruik maken van de brug, die te steil en te glad was. Groot Salland maakte de brug minder steil, maar voor fietsers en voetgangers bleef de oversteek een hele opgave.

Geul in kader van Ruimte voor de Vecht

De tijdelijke brug werd aangelegd, omdat er bij de stuw voor wandelaars en fietsers een groene geul werd gegraven in het kader van het project Ruimte voor de Vecht. Fietsers en voetgangers konden daar tijdelijk niet meer langs.
Het was de bedoeling dat fietsers en voetgangers veilig gebruik konden maken van de tijdelijke brug, maar dat viel in de praktijk dus tegen. Groot Salland trakteerde vanmorgen op koek voor de passerende schooljeugd, die dagelijks gebruik maakt van de brug, en andere voorbijgangers. Daarmee bood het waterschap excuses aan voor de overlast.

Tijdelijke brug wordt afgebroken

De tijdelijke brug wordt zaterdag weer afgebroken omdat de werkzaamheden zijn afgerond. Fietsers en voetgangers kunnen na het weekend weer gebruik maken van de stuw bij de oversteek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.