nieuws

Noordik Vriezenveen onderzoekt pestprototocol na geheime opnamen RTL

Noordik onderzoekt pestprotocol
Noordik onderzoekt pestprotocol
Middelbare school Het Noordik in Vriezenveen gaat na waarom de vertrouwenspersoon niet is ingeschakeld bij een geval van pesten.
Bij de opnamen van een RTL-programma over pesten werd duidelijk dat er een leerling van de school in Vriezenveen slachtoffer was van pesters. De school zag de beelden nadat ze bezwaar had gemaakt tegen het maken en uitzenden van geheime opnamen. Ze moest constateren dat er gepest werd en dat dit niet bekend was.  
Het Noordik heeft een protocol tegen pesten. Zo is er een vertrouwenspersoon aangewezen waar het slachtoffer terecht kan. Dat is iemand van buiten de school. Die persoon was niet op de hoogte van het pesten. "Daar kun je vragen over stellen", zegt directeur-bestuurder Drenth, "hebben we er te weinig aandacht aan gegeven of is de afstand te groot."

Onder voorwaarden meewerken

De school werkt ondanks het aanvankelijke protest wel mee aan de RTL-uitzending over pesten; de bezwaren tegen de opnamen zijn in zoverre van tafel dat RTL moet voldoen aan drie voorwaarden.
Zo moeten ouders van de kinderen toestemming geven, is geen van de kinderen herkenbaar in beeld en mogen ze na de uitzending geen schade ondervinden van de beelden. De redactie van het programma heeft daar aan voldaan. Van de geheime opnamen wordt alleen het geluid uitgezonden.
Eén van de andere twee scholen is minder mild. Het Einstein Lyceum in Hoogvliet stapt naar de rechter om uitzending van de geheime beelden te verbieden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.