nieuws

Politiek is voldoende geïnformeerd rond luchthaven Twente

Politiek voldoende geïnformeerd in luchthavendossier
Politiek voldoende geïnformeerd in luchthavendossier
Informatie die nodig was voor besluiten rond de luchthaven Twente kwam bij de provinciale politiek vaak erg laat op tafel. Toch is bij het proces geen essentiële informatie achtergehouden. Zo lieten de opstellers van een onderzoeksrapport vandaag weten aan leden van Provinciale Staten.
Het rapport werd vandaag besproken op het provinciehuis in Zwolle. Onderzocht is hoe de besluitvorming rond het luchthaventerrein de afgelopen jaren is verlopen. Zorgen maken de onderzoekers zich over het beperkte draagvlak voor een luchthaven. Verder heeft de politiek zichzelf teveel buiten spel gezet. Het college van Gedeputeerde Staten bedachten de plannen of brachten wijzigingen aan en de politiek reageerde daarop. De politiek had ook zelf de regie in handen kunnen nemen door bijvoorbeeld met een alternatief plan te komen toen de aanbesteding van de luchthaven mislukte. Nu liet men dat aan het dagelijks bestuur over.

D66 wil lering trekken

D66 en de Partij van de Arbeid namen initiatief voor het onderzoek. D66 gaat nu samen met andere partijen nadenken over een andere rol in het debat over de ontwikkeling van het luchthaventerrein. Zo lijkt het D66-fractievoorzitter Karssen verstandig om nu al vanuit de politiek met een alternatief plan te komen, voor het geval Europa de huidige luchthavenplannen niet goedkeurt. Een besluit daarover wordt binnenkort verwacht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.