nieuws

Go Ahead Eagles wil 11 miljoen euro lenen bij gemeente voor verbouwing stadion

Eredivisieclub Go Ahead Eagles wil een lening van 11 miljoen euro van de gemeente Deventer voor de verbouwing van stadion De Adelaarshorst. Dat meldt De Stentor. Voor de verbouwing van het stadion is 11,8 miljoen euro nodig.
De clubleiding van Go Ahead Eagles heeft een brief geschreven aan de onderhandelaars van het nieuwe college van de gemeente Deventer. "Het stadion is op", stellen voorzitter Edwin Lugt en oud-voorzitter Hans de Vroome. Een verbouwing is nodig omdat de club anders niet meer kan voldoen aan de veiligheidseisen van de KNVB en de licentie in gevaar komt.

"Lening bij de bank kansloos"

Na de uitbreiding moet De Adelaarshorst plaats bieden aan 12.000 toeschouwers. Met een verdubbeling van het aantal businessplaatsen wil de club de inkomsten ook verhogen. Volgens Lugt en De Vroome is een lening bij de bank kansloos.
"Banken lenen nu überhaupt niet snel geld, maar daar komt bij dat ze dat aan voetbalclubs sowieso niet doen", zegt Lugt. "Een lening bij de gemeente is onze enige mo­gelijkheid om betaald voetbal in Deventer te houden. En het kost de gemeente geen cent, maar via de rente levert het zelfs geld op."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.