nieuws

Directeur Wim Drenth - Noordik Vriezenveen

Directeur Wim Drenth van het Noordik in Vriezenveen
Directeur Wim Drenth van het Noordik in Vriezenveen
Het Noordik in Vriezenveen blijft meewerken aan het programma 'Project P: stop het pesten'. Er is vanuit school wel bezwaar gemaakt tegen de manier waarop het nieuwe televisieprogramma van RTL 5 is gemaakt. 'De makers van het programma hadden geen geheime beelden moeten maken. Als opnames over pesten zo maar lukraak in de openbaarheid komen, doet dat meer kwaad dan goed', aldus directeur Wim Drenth van Het Noordik.

School stelt voorwaarden

Er is na de opnames contact geweest tussen de school en de programmamakers. De school heeft uiteindelijk besloten mee te werken aan het programma, maar heeft wel voorwaarden gesteld. Zo mogen leerlingen niet herkenbaar in beeld komen en mogen ze later geen last van de opnames ondervinden. Drenth zegt dat hij de uitzending vooraf gaat bekijken, zodat we kunnen zien of aan onze voorwaarden tegemoet is gekomen.

Meerdere scholen maken bezwaar

Twee andere scholen hebben ook bij RTL bezwaar gemaakt tegen de opnames. Het Einstein Lyceum in Hoogvliet heeft vandaag besloten de gang naar de rechter te maken om de uitzending van bepaalde beelden tegen te houden.

Project P

In 'Project P: stop het pesten' stellen de presentatoren Johnny de Mol en Dennis Weening het pesten op scholen aan de orde. De eerste aflevering wordt uitgezonden op maandag 28 april.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.