nieuws

Haafkes/Plegt-Vos bouwt nieuwbouw Saxion Enschede voor 10 miljoen euro

Impressie vier nieuwe gebouwen Saxion
Impressie vier nieuwe gebouwen Saxion
De bouwcombinatie Haafkes/Plegt-Vos gaat de nieuwbouw van Saxion in Enschede bouwen. Met de opdracht is een bedrag van 10 miljoen euro gemoeid.
De nieuwbouw bestaat uit vier gebouwen, die rondom de bestaande Villa Serphos komen te staan. Villa Serphos is de nieuwe ontmoetings-, presentatie- en vergaderruimte van Saxion. De renovatie van de villa was begin dit jaar gereed.
In de nieuwe gebouwen worden de Pabo gevestigd en een aantal laboratoria van wat technische opleidingen. Het gebouw op de hoek van de Tromplaan met De Ruyterlaan krijgt een etalage-functie. Vanaf de straat zijn de laboratoria van de technische opleidingen goed te zien.

Start bouw in mei
In mei wordt begonnen met de bouw. De vier gebouwen moeten bij de start van het schooljaar 2015/2016 klaar zijn. Met de bouw van de vier gebouwen wordt 8000 vierkante meter toegevoegd aan het vloeroppervlak van Saxion in Enschede.

Bouwcombinatie Haafkes/Plegt-Vos is blij met de opdracht. De opdracht zorgt volgens de bouwcombinatie niet alleen voor werkgelegenheid bij Aannemersbedrijf Haafkes Goor-Enschede en Plegt-Vos Oost Hengelo, maar ook bij de onderaannemers en leveranciers in Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.