nieuws

'Fataal ongeluk opleggerfabrikant Kampen kon voorkomen worden'

Bedrijfsongeval bij opleggerbedrijf in Kampen
Bedrijfsongeval bij opleggerbedrijf in Kampen
Een bedrijfsongeval bij opleggerfabrikant Broshuis in Kampen had voorkomen kunnen worden. Dat stelde het Openbaar Ministerie vandaag voor de rechtbank in Zwolle. Het OM eiste een boete van 6000 euro eiste wegens nalatigheid.
Bij het bedrijfsongeval in augustus 2012 kwam een medewerker van een installatiebedrijf om het leven toen de hoogwerker, waarin de man met zijn broer aan het werk was, omver werd gereden door een loopkraan.

Niet voldoende ingelicht
De twee broers waren op zes meter hoogte bezig met onderhoud aan de verwarming. Dat onderhoud vond bewust plaats in de vakantietijd, omdat er dan minder werd gewerkt. Dat het uiteindelijk mis ging is volgens de officier van justitie aan het bedrijf te wijten. Dat had de aanwezige werknemers niet voldoende ingelicht dat er een extern bedrijf bezig was met onderhoud.
Volgens het Kamper bedrijf in opleggers had de operator van de kraan niet genoeg zicht op de situatie en overtrad de man daarmee de interne veiligheidsregels. Die regels zijn na het ongeval aangepast en het toezicht is verscherpt, aldus het bedrijf.

Boete van 13.500 euro

Het Openbaar Ministerie heeft eerder het installatiebedrijf een boete opgelegd van 13.500 euro. Waarom dat bedrijf een boete kreeg is onduidelijk gebleven, de officier van justitie kon daar gene opheldering over geven. De uitspraak is over twee weken.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.