nieuws

Ouderen protesteren in Zwolle tegen verdwijnen brievenbus

De bewoners van seniorenflat Curans in Zwolle maken zich grote zorgen over het verdwijnen van de brievenbus aan de Albert Cuypstraat.
Post NL heeft met een brief op de brievenbus laten weten dat de bus verplaatst wordt naar de Vermeerstraat. Volgens voorzitter Echten van de bewonersvereniging is dat wel 900 meter. "Wij zijn in de 70 en 80, zo ver kunnen wij niet meer lopen."
PostNL wil het aantal brievenbussen terugbrengen. Er worden minder brieven en kaarten verstuurd waardoor er niet meer zoveel nodig zijn. "De jongeren hebben allemaal een computer maar van de vijftig gezinnen hier, hebben maar vijf dat. Wij doen alles nog met de gewone post."
Drie jaar geleden hebben de ouderen met succes geprotesteerd tegen het weghalen van de brievenbus. Toen is beloofd dat ie ou blijven staan. Dat willen ze nu weer.
Met rollators en stokken trekken 24 bejaarden morgenochtend naar de brievenbus om daar te laten zien dat ie moet blijven. PostNL is ingelicht, maar heeft niets meer van zich zich laten horen. 
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.